De ontknoping

In mijn column ‘De schaaktrainer’ schreef ik twee maanden geleden dat mijn vijftienjarige pupil Juan Gabriel Quispe uit Samaipata zich tijdens de tweede voorronde voor het kampioenschap van Bolivia geplaatst had. Dat was, gelet op zijn lage rating, een grote verrassing.

Het was dus geen verrassing dat Juan Gabriel (Elo 1900) verreweg de laagste rating had van de tien deelnemers aan het kampioenschap. José Daniel Gemy (2345) was de schaker met de hoogste rating terwijl de gemiddelde rating van 2150 zelfs voor Bolivia aan de lage kant was. Vooraf gaf ik Juan Gabriel te kennen dat hij twee of drie punten moest proberen te scoren en ried hem aan om vooral van het toernooi te genieten. Aan zijn gezicht zag ik dat hij mij een pessimist vond. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.