Reinderman en Andersson favorieten op het OKU

Schaakvereniging Paul Keres organiseert van 8 t/m 10 juni het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU). Dit weekendtoernooi wordt inmiddels voor de 39e keer gehouden en is geschikt voor alle niveaus. Er wordt gespeeld in drie groepen: A (>1800), B (1500-1900) en C (<1600), 6 ronden Zwitsers met mogelijkheden voor 1 of 2 byes. De eerste prijs is 750 euro, maar in alle groepen zijn zowel geldprijzen als prijzen in natura te winnen. Het OKU wordt mogelijk gemaakt door onder meer Wout van Veen Advocaten.

Op basis van de eloratings is titelverdediger Dimitri Reinderman favoriet, gevolgd door levende legende Ulf Andersson. Ze zullen stevige concurrentie krijgen van de grootmeesters Robin van Kampen en Namig Guliyev, en van het contigent jonge talenten dat elk jaar op het OKU opduikt.

Het zal de voetballiefhebber niet ontgaan zijn dat het OKU samenvalt met de start van het EK Voetbal. Geen nood: Nederland – Denemarken kan aan de bar van NDC Den Hommel worden bekeken, en overlapt maar voor een klein stukje met de 4e ronde. In NDC Den Hommel zijn ook prima daghappen verkrijgbaar, terwijl er afgekoeld kan worden aan het Amsterdam-Rijn kanaal.

Inschrijven is nog mogelijk. Alle informatie staat op www.paulkeres.nl/oku2012, waar je ook het inschrijfformulier vindt. Nog vragen? Meld je dan bij Youri Gerritse via 06-43020598 of .

Hopelijk tot ziens in Utrecht!

Toegevoegd door Schaaksite: Actuele deelnemerslijst

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.