Nederlandse schaakteams naar Olympiade in Istanbul

De 40ste schaak Olympiade wordt van 27 augustus tot en met 10 september gehouden in Istanbul. Nederland vaardigt een mannen- en een vrouwenteam af naar dit tweejaarlijkse topevenement dat zich het best laat omschrijven als het wereldkampioenschap voor landenteams.

In het Nederlandse mannenteam speelt Anish Giri op het eerste bord. Het wordt voor de jonge inwoner uit Rijswijk al de derde keer dat hij uitkomt in het nationale team. De routiniers Loek van Wely en Ivan Sokolov kwamen al ontelbare malen voor Nederland uit. Tweevoudig Nederlands kampioen Jan Smeets en Daniel Stellwagen completeren het team dat begeleid wordt door bondscoach Vladimir Chuchelov.

Vorig jaar behaalde Nederland op het Europees Kampioenschap voor Landenteams een keurige zesde plaats. In 2010 eindigde het team op de Olympiade in Khanty-Mansiysk op de 15de plaats. Voor 2012 mikt Oranje op een plaats bij de eerste tien. Traditioneel is de Olympiade zeer sterk bezet, en vaardigen vrijwel alle landen in de wereld een team af. De verwachting is dat de wereldtop in Istanbul aan zal treden, en dat het team van Rusland op rating favoriet zal zijn. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.