Huub van Dongen Memorial

Op zaterdag 30 juni organiseert schaakvereniging Dubbelschaak ’97 het Huub van Dongen Memorial in Boxtel. Dit ter nagedachtenis van de vorige zomer overleden Boxtelse schaker, die landelijk bekend was in het schakerswereldje dankzij niet alleen de vele schaakrubrieken die hij schreef, maar ook vanwege de organisatie van het NK schaken en het Houtje Hoofd Helder toernooi die in Boxtel gehouden werden, slechts enkele weken voor zijn plotselinge overlijden. Naast dit alles was hij ook een beresterke schaker (ex-Meesterklasser en clubkampioen bij Dubbelschaak) met een gouden hart.

Het Memorial toernooi zal geheel in zijn geest georganiseerd worden. Zo is iedereen bij aanmelding verplicht ook een limerick over het schaken in te sturen. Op het deelnemersoverzicht staan al enkele heel mooie inzendingen. Voor elke schaakronde zal er een door een vakkundige jury uitgekozen limerick worden voorgelezen en de schrijver hiervan zal beloond worden met een fles rode wijn.

Het memorial toernooi zal gehouden worden in de vorm van een rapidtoernooi. Iedereen is welkom mee te doen (ook al ken je Huub iets minder goed) aan dit gezelligheidstoernooi waarin voor de toernooiwinnaar ook nog een leuk geldprijsje ligt te wachten.

Na afloop is er ook de mogelijkheid mee te doen aan de afsluitende barbecue. Alle informatie staat op de toernooisite. Dubbelschaak heeft recentlijk ook een In Memoriam boekje over Huub uitgebracht. Een pdf versie hiervan is ook op de toernooisite te vinden.

Inschrijven voor dit toernooi kan hier.

En dan nog iets heel anders…

Naast dit toernooi organiseert Dubbelschaak ook nog een EK pool, waaraan iedereen mee kan doen. De pool is volledig in eigen beheer. Je kunt er hier alles over lezen en je eventueel inschrijven.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.