Olympiade Team aanwezig bij LBV Chess Tournament

De Nederlandse Olympiadeploeg (algemeen) zal zich onder leiding van bondscoach Vladimir Chuchelov in Roosendaal voorbereiden op de Olympiade in Istanbul. Eerder deze week was al bekend geworden dat de mannenploeg voor dat evenement zal bestaan uit Anish Giri, Loek van Wely, Ivan Sokolov, Daniel Stellwagen en Jan Smeets.

De voorbereiding op de Olympiade vindt plaats tijdens het LBV Chess Tournament in het Jan Tinbergen College (16 tot en met 19 augustus). De organisatie bestaande uit Stichting Schaak Promotie en de Schaakvereniging de Pion uit Roosendaal zorgen voor alle trainingsfaciliteiten voor de grootmeesters. De training wordt mede mogelijk gemaakt door Hotel Central in Roosendaal.

Overigens trainen er niet alleen grootmeesters in Roosendaal, anderen spelen ook mee in het LBV Chess Tournament. Op dit moment hebben Sergei Tiviakov, Erin l’Ami, Dimitri Reinderman, Erik van den Doel, Luc Winants, Jan Werle, Roeland Pruijssers, Robin Swinkels en John van der Wiel zich al aangemeld. Daarnaast een groot aantal overige titelhouders. Op dit moment staan er in de A-Groep 50 deelnemers op de lijst met een gemiddelde rating van 2270! Het toernooi kent een prijzenfonds van € 6.500,-. Dankzij een groot aantal sponsors kunnen titelhouders voor Nederlandse begrippen prima condities krijgen. Er worden zes ronden zwitsers gespeeld in drie ratinggroepen.

Bij het LBV Chess Tournament willen we echt het schaken promoten. We willen graag leuke en spannende partijen zien. Per dag is er een prijs van 100 euro voor de spectaculairste partij. We hebben er deze keer voor gekozen de uitslagen niet door te geven aan de FIDE voor de ratingverwerking, bij een volgend toernooi zullen we dat opnieuw in overweging nemen.

Tijdens het toernooi doen IM Stefan Kuipers en IM Yochanan Afek wedstrijdanalyses die ook via Playchess te volgen zijn. Hans Böhm zal enkele dagen aanwezig zijn als ambassadeur om o.a. de sponsors te woord te staan en een sessie over schaken op school te verzorgen.

Het LBV Chess Tournament is ook het NBSB kampioenschap. De beste speler uit de NBSB mag zich Kampioen van Noord-Brabant noemen en krijgt 750 euro.

Alle informatie over het LBV Chess Tournament is te vinden op www.schaakpromotie.nl.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.