De Canon geactualiseerd

In januari voltooide ik op deze site de Canon van het Nederlandse schaak, een overzicht van de Nederlandse schaakgeschiedenis in 64 vensters.

Dat vond ik een leuk project en Kees Schrijvers (die het bedacht) is tevreden over het resultaat. Ik kreeg er ook leuke reacties op, waarbij het voor zich sprak dat verschillende mensen ook een verschillende onderwerpkeuze zouden hebben gemaakt. Daar verander ik niets meer aan, maar ik vind het ook bijna vanzelfsprekend dat er foutjes in de Canon staan. In de negen maanden dat ik door oude tijdschriften en boeken bladerde, ontdekte ik steeds weer dingen die een nieuw licht wierpen op verhalen die ik al geschreven had. Op dit moment ben ik bezig de hele serie te herlezen en nieuwe feiten toe te voegen.

Nu alle vensters klaar zijn, voeg ik ook links toe naar vensters die met elkaar te maken hebben. Bovendien hebben we besloten dat de Canon geactualiseerd blijft worden. Zo is de landstitel van Voerendaal toegevoegd aan het venster over de KNSB-competitie. De Canon blijft dus een zo compleet mogelijk geschiedenisoverzicht en niet een geschiedenisoverzicht uit 2011.

Er zijn ongetwijfeld lezers die opmerkingen over de Canon hebben, of die fouten hebben ontdekt. Dit is het moment om die te melden, ik ben nu toch aan het aanpassen. Dat kan als reactie onder het betreffende venster, maar in dit geval is het iets praktischer om dat via de mail te doen: .

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.