Filmweekend in Hilversum als onderdeel van 125 jaar HSG

Het Hilversums Schaakgenootschap (HSG) bestaat 125 jaar. Vooruitlopend op de officiële viering op 22 september organiseert HSG in juni de Schaakweek van Hilversum. Hoogtepunt van deze week is, naast het traditionele HSG Open van 22 – 24 juni, het Schaakweekend bij het Filmtheater van Hilversum op 16 en 17 juni.

Er wordt een aantal schaakfilms vertoond en er worden schaakdocumentaires gedraaid over Euwe, Fischer, Donner en Keres. Er is een tweetal lezingen door bekende Hilversumse schaakliefhebbers. Het Filmtheater is ingericht als schaakcafé en op het plein wordt een simultaan gegeven door Nederlands jongste grootmeester Robin van Kampen en kersvers HSG clubkampioen Pascal Losekoot.

Andere activiteiten van de Schaakweek zijn het kroegtoernooi, de schaakclinic voor basisscholen en het HSG Jeugdtoernooi op zondag 24 juni. U bent van harte welkom.

Alle informatie is te vinden op de sites van HSG (www.hsghilversum.nl/), het HSG Open (www.hsgopen.nl/) en het Filmtheater (www.filmtheaterhilversum.nl/agenda/753-schaakweekend.html)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.