Seniorentoernooi in Bad Sooden

Bad Sooden-Allendorf, 13 t/m 22 april 2012

Het inmiddels grote aanbod van te houden Seniorentoernooien buiten Nederland heeft al vele schakers boven de 60 ertoe doen besluiten om daar ook eens aan deel te nemen. Voornamelijk in Duitsland hebben dit soort toernooien een grote vlucht genomen en spelen illustere namen mee. Tot op heden wordt er weinig gepubliceerd in de schaakbladen, laat staan dat er aankondigingen worden vermeld. Het overbekende Bilderberg in Oosterbeek is het enige grote evenement waar in de zomer massaal aan wordt deelgenomen en dan vergeet ik zeker niet het rapidtoernooi van Geurts in Zetten, waar in februari gestreden wordt om grote pakketten jam.

Grote initiator om Nederlanders voor dit soort toernooien te enthousiasmeren was de vorig jaar overleden Hagenaar en gerespecteerd DD-lid Otto Rost van Tonningen. Zijn inzet heeft er onder andere toe geleid dat er regelmatig viertallen streden om de Europese titel voor Senioren.

In het sfeervolle en pittoreske Bad Sooden-Allendorf, gelegen in de deelstaat Hessen, werd in april al weer voor de 8e keer het Open Hessische Seniorenkampioenschap gespeeld met voor het eerst meer dan 200 deelnemers. Onder hen een vijftiental landgenoten waar onder meer Pim Ghijsen, Ben van Geffen, Ad van den Berg en Jan-Joost Lindner bij hoorden.

Het succes van vorig jaar, namelijk een gedeelde toernooiwinst van Pim en mijzelf samen met nog vier anderen met een score van 7 uit 9, kon niet worden herhaald, maar wederom waren er toch hoge klasseringen van enkelen.

Op de website is alle informatie te vinden over dit fantastische toernooi, dat volgend jaar gehouden wordt van 22 t/m 29 april. Voor senioren en veteranen een aan te bevelen toernooi.

1 Comment

  1. Avatar
    eric64 juni 08, 2012

    Ik wil hier graag aan toevoegen dat van 15-21 oktober in het Deense Aalborg ook een 60+ toernooi wordt georganiseerd, een soort Larsen Memorial. Zeven ronden Zwitsers. Tot nu toe vier grootmeesters op de lijst (Cebalo, Olafsson, Chernikov, Uhlmann). Zie de website www.larsen.skakteam.dk. Ik ga waarschijnlijk zelf ook meedoen.

    Eric de Winter

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.