Grootmeesters naar Hilversum?

Pas twee grootmeesters hebben zich ingeschreven voor het HSG Open, terwijl dat volgende week vrijdag al begint. Aan de prijzenpot kan het niet liggen!

HSG is voor de externe competitie zijn sponsor kwijt (na dertig jaar), maar het open toernooi staat daar los van. Dat wordt gewoon betaald uit de inschrijfgelden en bijdragen van enkele plaatselijke sponsors. Nadat het eerst een paar keer in negen dagen werd gespeeld, is het sinds vorig jaar een weekendtoernooi. Wel met een licht afwijkend schema: de eerste ronde is al vrijdagmiddag. Vrijdag, zaterdag en zondag (22 t/m 24 juni) worden er dagelijks twee partijen gespeeld, in plaats van het gebruikelijke maar vermoeiender ritme één-drie-twee.

Het prijzengeld ligt dit jaar wat hoger dan bij andere weekendtoernooien in dezelfde regio. In Hilversum is in de A-groep voor de hoogste drie plaatsen 1250, 750 en 325 euro te verdienen. In Bussum (Pinkstertoernooi ) was dat 1000, 600, 300 en in Utrecht (OKU) 750, 400, 250.

Toch hebben zich pas twee grootmeesters ingeschreven. De hoogst gerate is Robin van Kampen, speler van het organiserende HSG maar volgend seizoen van Kennemer Combinatie. Hij woont in Bussum en speelt dus bijna een thuiswedstrijd. De tweede grootmeester is Namig Guliyev uit Azerbeidzjan, die vooral actief is in Duitsland. En voortaan misschien ook vaker in Nederland, afgelopen weekend won hij samen met Etienne Goudriaan het OKU.

Gedetailleerde informatie is uiteraard op de toernooisite te vinden. Belangrijk om hier te vermelden is dat er een A- en een B-groep is en bovendien een vierkampentoernooi. De speelzaal, Hotel Lapershoek (zie foto), is zeer goed bereikbaar. Het staat vanaf de A27 aan een van de eerste lanen van Hilversum en heeft een zeer grote gratis parkeerplaats. Het hotel staat op een paar honderd meter van NS-station Hilversum Sportpark.

Behalve geldprijzen zijn er flessen wijn te winnen voor de deelnemers die in Nederland het meest noordelijk, westelijk, zuidelijk en oostelijk wonen. Achtergrond: toernooidirecteur Henk Cornelissen werkt bij een bedrijf dat zich bezighoudt met geografische informatiesystemen. Ieder zijn hobby.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.