ACP Golden Classic

De ACP Golden Classic – een nieuwe, creatieve benadering van het moderne schaken

De Association of Chess Professionals (ACP) is zeer vereerd om in samenwerking met het Science Park Amsterdam Chess Tournament de "ACP Golden Classic" aan te mogen kondigen, die van 14 tot en met 22 juli zal plaatsvinden in Amsterdam, in dezelfde speelzaal en periode als het NK en het SPA Open.

Zeven geweldige spelers, uit zeven verschillende landen zullen op een ongekende manier in dit computertijdperk strijden om de ACP Golden Classic-titel. Ze spelen met dezelfde tijdcontrole als gebruikelijk was in de WK-matches in de Gouden Eeuw van het schaakspel: 2,5 uur voor 40 zetten, waarna er wordt afgebroken! Met dit speeltempo krijgen de zeven gladiatoren het belangrijkste ingrediënt dat nodig is om rendement te halen uit hun vaardigheid en fantasie: tijd om na te denken. Dat kan bijna niet anders dan een garantie zijn op spectaculair en fantasierijk schaak op hoog niveau.

De spelers die zullen vechten om het totale prijzenfonds van $ 35.000 zijn:

  • Vassily Ivanchuk (UKR, 2769, 10e op de wereldranglijst)
  • Gata Kamsky (USA, 2741, 14e op de wereldranglijst)
  • Baadur Jobava (GEO, 2730, 21e op de wereldranglijst)
  • Krishnan Sasikiran (IND, 2707, 37e op de wereldranglijst)
  • Le Quang Liem (VIE, 2697, 51e op de wereldranglijst)
  • Emil Sutovsky (ISR, 2687, 59e op de wereldranglijst)
  • Anna Muzychuk (SLO, 2606, 200e op de wereldranglijst)

Gemiddelde rating: 2705 – Categorie XIX

Toernooidirecteur en ACP-bestuurslid Jeroen van den Berg : "Ik ben vereerd dat de ACP Amsterdam heeft gekozen als gastheer voor dit unieke toernooi. De zeven spelers staan bekend om hun vechtlust, en ze zijn zeer verschillend in stijl, generatie, land en ook geslacht. Ik verwacht van de spelers dat ze elke partij tot op het bot zullen uitvechten.

ACP bestuursdirecteur Yuri Garrett voeg toe: "Hopelijk biedt de toernooiformule de schaakliefhebbers wereldwijd eindelijk eindspelen van een hoog niveau, en niet alleen openingsduels. De ACP moedigt dat alleen maar aan".

Kort gezegd vraagt de ACP zich af of de toekomst van het schaken in haar verleden ligt. Volg de "ACP Golden Classic" via www.amsterdamchess.com en beantwoord zelf deze interessante vraag!

ACP bestuur, 28 juni 2012

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.