Leiden Chess op 5 juli van start met minimatch

Het zesde Leiden Chess Tournament (van 6-15 juli 2012) zal van start gaan met een openingsmatch op donderdag 5 juli tussen meervoudig NK Zhaoqin Peng en Bianca Muhren.

Leiden Chess heeft dit keer een fraaie topbezetting van vijf spelers met een rating boven 2600. Met de nummer één op rating (2670) in het toernooi en Duits kampioen 2011, Igor Khenkin, heeft het zelfs de nummer 84 van de wereld aan de start. Met daarnaast voormalig LCT-winnaar Predrag Nikolic (Bosnië), Bartosz Socko (Polen) en de jeugdige talenten Parimarjan Negi (India) en David Howell (Engeland) kijkt de organisatie naar vijf spelers met een rating boven de 2600. Daaronder zit nog een zevental grootmeesters en een grote groep sterke internationale meesters die het hen zeker niet makkelijk zal maken.

Nederlanders

Gezien het feit dat er dit jaar door de KNSB een overvolle kalender toegestaan werd, met een weekendtoernooi in Haarlem, het SPAchesstoernooi en ook nog het gesloten NK in Amsterdam in dezelfde periode, ontbreekt er minimaal één nationale topper in Leiden. Het verdedigen van de Nederlandse vlag zal dit jaar moeten komen van IM Benjamin Bok (HMC Calder), IGM John van der Wiel (DD), IM Edwin van Haastert (LSG) en Jan-Willem de Jong (LSG). Omdat er dit keer ook een grote groep talenten aan de start komt – met onder meer de nationale jeugdkampioen tot 20 jaar Julian van Overdam – zullen er zeker verrassende uitslagen te zien zijn. In de A-groep zijn er inmiddels zo’n dertig buitenlandse deelnemers (titelhouders) en daarom zijn er makkelijker normen te behalen.

Er zijn dit jaar acht live-borden via internet te zien, maar een bezoekje aan het Leidse denksportcentrum is zeker ook de moeite waard. Er zijn namelijk ook live-borden via een beamer bij de bar te bewonderen. Met een drankje in de hand met een groep spelers/bezoekers hardop analyseren is een graag gezien nevenevenement.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.