Columns NK Algemeen en Vrouwen 2012

Jan Stomphorst (foto links) toernooidirecteur NK 2012 en Hans Böhm verzorgden samen de loting!

Amsterdam. Het NK schaken 2012 op het Science Park in Amsterdam kenmerkt zich door een klein maar sterk deelnemersveld. In het NK algemeen, waar overigens geen vrouw zich voor heeft weten te plaatsen, doen acht grootmeesters mee. Op papier maakt regerend kampioen Anish Giri de meeste kans. Hij won ook al in 2009 op een recordleeftijd van vijftien jaar. Op de wereldranglijst staat hij bij de eerste dertig. Ivan Sokolov was ook al twee keer nationaal kampioen, in ’95 en ’98, en hij heeft sindsdien zijn vechtlust behouden. De derde grote kandidaat is Jan Smeets, kampioen in 2008 en 2010 en onlangs behaalde hij het NK internet. Maar ook de andere vijf deelnemers zouden als het meezit dit jaar de prestigieuze titel kunnen pakken. Lees meer……

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.