Telegraaf column NK 2012: Winst Giri, verlies Peng

Anish Giri in gesprek met Robin van Kampen en Sipke Ernst

Amsterdam. Al vroeg bij het NK-schaken 2012 vallen belangrijke beslissingen, die des te harder aankomen omdat het deelnemersveld relatief klein is. De vechtlust was in deze tweede ronde duidelijk af te lezen aan de uitslagen: slechts één remise. Anish Giri won voor de tweede keer, ditmaal moest Sipke Ernst al snel in hem zijn meerdere erkennen. Ook titelkandidaat Jan Smeets leed een gevoelige nederlaag, vooral door gebrek aan denktijd, tegen Erwin l’Ami. Van de outsiders maakt vooral Robin van Kampen een uitstekende indruk. Hij hield tegen Robin Swinkels een voordeel in het middenspel vast tot in het verre eindspel en won verdiend. Ivan Sokolov herstelde zich van zijn pijnlijke nederlaag in de eerste ronde en overmeesterde Dimitri Reinderman in een krachtige aanval. Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.