Aanval op Anish Giri geopend

Jan Stomphorst (toernooidirecteur NK 2012) in een onderonsje met Martine Middelveld

Nog drie kanshebbers voor titel NK-schaken.

Amsterdam. Na de vierde ronde zijn er van de acht deelnemers nog drie kandidaten over voor de titel schaakkampioen van Nederland 2012. De grootste kanshebber is Anish Giri die, door een remise met Dimitri Reinderman, zijn koppositie met 3,5 punt behield. Het is niet alleen de score die respect afdwingt, het is ook de soevereine manier waarop hij zijn partijen voert. Een remise tegen hem lijkt een gunst. Omdat Erwin l’Ami met een voor hem typerende overwinning op Sipke Ernst, een klein voordeel omzichtig uitvergroten (26…e5!), wel tot de volle winst kwam is het verschil tussen deze twee koplopers maar een half punt. L’Ami is ook in vorm dus de cruciale partij van het toernooi is vandaag bij de onderlinge confrontatie waarin l’Ami wit heeft. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.