Kampioenen melden zich

Tea Lanchava komt een kijkje nemen bij de partij van Anish Giri tegen Robin van Kampen (foto: Ab Scheel)

Amsterdam, vrijdag 20 juli 2012

Kampioenen al bekend.

Amsterdam. De nieuwe schaakkampioenen van Nederland zijn al bekend voor het einde van het toernooi. Anish Giri prolongeerde zijn titel door een overtuigende winst op leeftijdgenoot Robin van Kampen. Giri, 17 jaar, wordt daarmee voor de derde keer nationaal kampioen en stijgt door zijn indrukwekkende score van 5,5 uit 6 weer een beetje op de wereldranglijst waar hij de top twintig nadert. Ook bij de vrouwen is de laatste ronde een formaliteit: Tea Lanchava versloeg soepel Martine Middelveld en is met 4,5 uit 5 onbereikbaar geworden voor de anderen. Vaak moest zij favoriet Zhaoqin Peng voor laten gaan maar dit keer was zij de beste. Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.