Inschrijvingen Open schaakkampioenschap boven de 200

Er hebben zich tot nu toe 210 jongens en meisjes aangemeld om mee te schaken in het Open kampioenschap. Dit wordt gehouden van 6 tot 11 augustus in het sportcomplex ’t Wooldrik in Borne. Het zal de 21e keer in Twente worden gehouden en voor de 38 ste keer in Nederland. Voor de A groep heeft zich de Twentse Zyon Kollen aangemeld die een van de favorieten in deze groep is. De pas 13 jarige Thomas Beerdsen speelt ook in deze groep mee en heeft slechts 20 rating punten minder(2144) dan Zyon en zal een van de grootste concurrenten worden. De Apeldoornse Beerdsen won vorig jaar met overmacht (8 punten uit 9 partijen) de groep tot 16 jaar.

Schaakpartijen nu ook draadloos naar internet

Tijdens het ONJK –het grootste jeugdschaaktoernooi van West Europa- gaat DGT uit Enschede zijn afgelopen jaar doorontwikkelde toernooisoftware DGT LiveChess testen.

Er zullen 30 borden draadloos op het systeem worden aangesloten, bij de D en EF/GH groepen. Alle informatie van deze borden zal naar een centrale computer worden gestuurd en wordt daar verwerkt en geschikt gemaakt voor publicatie, onder andere op het internet, maar ook in de analyseruimte (waar ook toeschouwers welkom zijn). Daarnaast worden er nog 18 borden, verdeeld over alle groepen, bedraad op het systeem aangesloten.

Nadat de gegevens zijn ontvangen op de centrale computer worden alle partijen doorgestuurd naar de website van het ONJK. Hier zijn de partijen dan voor de hele wereld te volgen. DGT is bezig dit systeem verder te verfijnen en te testen met als uiteindelijk doel dat alle partijen van grote toernooien in de toekomst nog beter digitaal en live kunnen worden gepubliceerd. DGT uit Enschede is al jaren marktleider in deze technologie en heeft onder meer contacten met de Wereldschaakbond FIDE om grote internationale toernooien als bijvoorbeeld de Olympiade te voorzien van elektronische schaakborden en klokken.

Ondersteuning

Ook dit jaar wordt het toernooi gesteund door de gemeente Borne en het adviserende platform de BLOS (Bestuurscommissie Lichamelijke Opvoeding en Sport). Verder wordt het toernooi in Borne mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Bornse Evenementen. De sponsoring van DGT uit Enschede wordt ook voortgezet in de editie 2012. Het toernooi wordt gehouden onder auspiciën van de KNSB en ook zij hebben hun goedkeuring gegeven.

www.ONJK.nl

Rechts Zyon tijdens het ONJK 2011

Met een grote glimlach neemt Thomas Beerdsen zijn kampioensbeker in ontvangst bij de B-groep

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.