Admiraal & Blom winnen 1e Santpoortse Kroegloperstoernooi

Op zondag 29 juli vond het Santpoortse Kroegloperstoernooi plaats ter ere van het 75-jarige jubileum van Schaakclub Santpoort. De stoutste verwachtingen van de organisatie werden overtroffen met maar liefst 51 deelnemende duo’s. Ook was het toernooi extreem zwaar bezet met 2 GM’s, 9 IM’s, enkele FM’s en een gemiddelde rating van boven de 1900!

Op de dag zelf bleken de weergoden ons gelukkig ook gunstig gezind te zijn. Na een fikse regenbui om half 9, werd het droog en begon de zon te schijnen toen de eerste deelnemers bij onze startlocatie, café de Wildeman, arriveerden. Na de opening, die verricht werd door de voorzitters van Schaakclub Santpoort en de Harddraverijvereniging Santpoort & Omstreken, werden de deelnemers Santpoort ingestuurd voor de 1e ronde.

De 1e grote verrassing vond plaats in ronde 2. Het duo Bosboom & Köhler liet 1 punt liggen tegen vd Griendt & de Kruif. In latere rondes liepen Reinderman & Peelen en van Haastert & de Jong enige averij op. De grootse verrassing vond plaats in ronde 6: ratingfavorieten van Kampen & van Delft verloren 1,5-0,5 van Admiraal & Blom. Dit had allemaal tot gevolg dat na ronde 6 in de top allemaal erg dicht bij elkaar zat. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden de duo’s Sprenger & van de Berg en Schoorl & Hopman met 11 uit 12 een half punt voor op de duo’s van Kampen & van Delft, Kuijpers & Willemze en de zeer verrassende Admiraal & Blom.

Toen de kruitdampen na de laatste ronde waren opgetrokken bleken alleen Admiraal & Blom met 2-0 te hebben gewonnen en werden zij met 12,5 uit 14 de zeer terechte en zeer verrassende winnaar van het Santpoortse Kroegloperstoernooi! Een gedeeld 2e plek was er voor van Kampen & van Delft, Reinderman & Peelen en Schoorl & Hopman met 12 uit 14. Een 5e prijs resteerde voor Kuijpers & Willemze met 11,5 uit 14. De ratingprijs t/m 1850 werd gewonnen door Bonoo & van Haastere. De ratingprijs t/m 1650 werd gewonnen door Ouwendijk & Enting.

Na afloop van het toernooi werd er nog door meer dan 30 schakers deel genomen aan een zeer gezellig Chinese buffet bij onze speellocatie Chen Tong Kong. Al met al was het een zeer geslaagde dag die hopelijk volgend jaar voor herhaling vatbaar is!

Een mooi foto-impressie van deze dag kunt u vinden op de fotosite van Ton Haver.

Een mooi verslag van de belevenissen van de familie Delft is in woord, beeld en geluid terug te vinden op de website van Karel van Delft.

De einstand en rondenuitslagen kunt u vinden op de toernooisite.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.