Hendriks is met zijn hoofd al in Riga

Jan Smeets krijgt ze in dit toernooi wel om de oren. Ook Willy Hendriks offerde vroeg in de partij een stuk tegen hem. De witspeler zei na de partij: “Ik dacht, ik ga zaterdag naar een toernooi in Riga, dus laat ik maar eens als Tal spelen.” Tals tegenstanders gingen op de een of andere manier altijd in de fout, maar Smeets deed dat niet. “Misschien moet je ook eens oefenen op zo’n hypnotiserende blik”, lachte de grootmeester na de analyse. Doordat Vacheslav Ikonnikov na een nerveuze tijdnoodfase misgreep tegen Tejas Bakre is Smeets meteen de nieuwe koploper.

Hendriks – Smeets

1.e4 c5 2.Pf3 d6 3.Lb5+ Pc6 4.Lxc6+ bxc6 5.0-0 e5 6.c3 f5!? 7.exf5 Le7 8.d4 e4 9.Te1!? exf3 10.Dxf3 d5Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.