Het 16e Hogeschool Zeeland Schaaktoernooi in Vlissingen (4/8-11/8)

A.s. zaterdag start in Vlissingen het 16e Hogeschool Zeeland Schaaktoernooi. Het toernooi is met 250 deelnemers al enige tijd volgeboekt, maar vanwege late afmeldingen kan het zin hebben om nog een plaatsje op de korte reservelijst te veroveren.

Met meer dan 40 titelhouders is het toernooi net als in voorgaande jaren zeer sterk bezet. Ratingfavoriet is de Russische grootmeester Maxim Turov (2646), die zijn landgenoot Kurnosov vervangt. Andere kanshebbers zijn de Indiase grootmeesters Surya Ganguly (2629), vaste secondant van wereldkampioen Anand, en Chanda Sandipan en het Oekraïense wonderkind Illya Nyzhnyk (2619). Dimitri Reinderman is dit jaar de enige Nederlandse grootmeester in Vlissingen, althans de enige die aan het toernooi deelneemt.

Tijdens het toernooi zal Nederlands kampioen Anish Giri een aantal commentaar sessies verzorgen. Ook zal hij een presentatie houden over zijn zeer geslaagde optreden in het toernooi in Biel.

De traditionele opwarmer voor het toernooi, op vrijdagavond 3 augustus, wordt dit jaar verzorgd door Illya Nyzhnyk. In het stadhuis van Vlissingen geeft de 15-jarige een simultaan aan 20 borden. De aanvang is 19.30 uur.

Er zal dagelijks gespeeld worden van 18.30 – 23.30 (zondag 5 augustus ook van 11.30 – 16.30), behalve op de slotdag 11 augustus, dan vindt de laatste ronde plaats van 11.30 – 16.30 en is de prijsuitreiking om 17.30. Publiek is welkom in het Atrium van de Hogeschool Zeeland, Edisonweg 4, Vlissingen.

Voor meer informatie:

www.hztoernooi.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.