Rob Duijn winnaar 17e Strandschaaktoernooi 2012 Zandvoortse Schaakclub

Met een score van 4 punten uit vijf partijen is Rob Duijn uit Bloemendaal toernooiwinnaar geworden en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen. De afgelopen tien jaar wist hij al drie keer eerder dit landelijk, zeer bekende schaaktoernooi op zijn naam te zetten. Slechts één verliespunt moest hij incasseren en dat nota bene tegen de toernooiwinnaar van 2011, Peter Pijpers.

Rond 11 uur was de start van het toernooi in Paviljoen Meijer aan Zee op het strand. 86 deelnemers o.a. uit Helmond, Zoetermeer, Leiden, maar merendeels uit de Haarlemse regio. Tussen de schaakronden door kon men op het terras genieten van een stralende zon. Van de drie Zandvoortse deelnemers wist alleen Richard Breurkes zijn groep te winnen. Slechts één deelnemer, Ingmar Visser uit IJmuiden, wist al zijn vijf partijen winnend af te sluiten terwijl drie deelnemers zonder een partij te winnen, huiswaarts moesten keren. Chris Schoon uit Zoetermeer was de gelukkige onder de schakers die een dinerbon voor twee personen (aangeboden door Meijer aan Zee) in ontvangst mocht nemen na een verloting onder alle deelnemers.

De wedstrijdleiding – John Atkinson, Edward Geerts en Ruud Schiltmeijer – kan wederom zeer positief terugkijken op een geslaagd toernooi.

Volledige uitslag

 1. Rob Duijn, Bloemendaal 4 uit 5
 2. Erik v Esterik, de Bilt 3,5 uit 5
 3. Ridens Bolhuis, Amstelveen 4 uit 5
 4. Jan Bettman, Bunnik 3,5 uit 5
 5. Cornelius Ippel, Hillegom 4 uit 5
 6. Ingmar Visser, IJmuiden 5 uit 5
 7. Cees Samsom, Loenen 4 uit 5
 8. Richard Breurkes, Zandvoort 4 uit 5
 9. Arie-Jan Mulder, Purmerend 4 uit 5
 10. Stef Keetman, Heerhugowaard 3 uit 5 na loting
 11. Thijs Heijltjes, Zaandijk 4,5 uit 5
 12. Mark Hemelrijk, Haarlem 4 uit 5
 13. Peter de Vries, Zaandam 3,5 uit 5
 14. Bert-Jan Melchers, Purmerend 4 uit 5
 15. Louw Post, IJmuiden 4,5 uit 5

Foto’s op de website van de Zandvoortse Schaakclub

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.