Spektakel in Roosendaal

Bij het LBV-toernooi was er voor elke ronde een spektakelprijs van 100 euro beschikbaar. Hieronder kunt u door middel van een aantal fragmenten zien wat dat opgeleverd heeft aan gooi- en smijtwerk. Indien gewenst kunt u eerst zelf kijken of u de beste zet kunt vinden (wat niet per se een combinatie hoeft te zijn). Eerst echter een paar fragmenten van mijn eigen partijen.

Dan de spectaculaire partijen. Misschien wel de spectaculairste werd in de eerste ronde gespeeld. John van der Wiel offerde twee stukken tegen Hichem Boulahfa in ruil voor een gevaarlijke aanval. In onderstaande stelling maakte hij echter een rekenfout. Wat had hij gemist?

Over het algemeen was de keuze van de jury (de aanwezige leden van de olympiadeploeg) wel terecht bij het bepalen welke partijen de spektakelprijs verdienden, denk ik, maar niet iedereen was het met de jury eens dat de partij van een bekend schaakkoppel een prijs verdiende. Maar oordeel zelf.

De partij L’Ami-Kleijn uit de laatste ronde won ook een spektakelprijs: die kunt u net als de andere partijen in de viewer naspelen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.