Anna-Maja ligt op medaillekoers!

In Praag worden op dit moment de Europese Jeugdkampioenschappen gehouden. Nederland doet mee met acht meisjes en acht jongens in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar. (Zie ook Casper in de Volkskrant.)

Casper Schoppen (10 jaar) heeft een prima score van 4,5 uit zeven partijen! Alle aandacht gaat echter uit naar de 12-jarige Anna-Maja Kazarian die bij de meisjes meedoet in de leeftijdscategorie t/m 12 jaar.

Er zijn nu zeven van de negen ronden gespeeld en Anna-Maja is nog ongeslagen en staat op de ongedeelde eerste plaats met een score van 6,5 punt uit 7 partijen. Gisteren versloeg ze de sterke Hongaarse Judit Egyed en vandaag de zeer sterke Russische Alexandra Obolentseva, die reeds een titel heeft (WFM). Alexandra Obolentseva was geen onbekende voor haar. Op het Wereldkampioenschap 2010 in Griekenland versloeg Anna-Maja haar ook. Op dit WK werd Anna-Maja gedeeld derde!

Lees meer

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.