Schaakcursus voor clubschakers

Nu het nieuwe seizoen voor de deur staat, worden op veel verenigingen de messen weer geslepen. Mensen die hun spelpeil willen verbeteren kunnen zich opgeven voor een schaakcursus die gegeven gaat worden door IM Herman Grooten (zie foto Coen Mekers). Het is inmiddels al het vijfde jaar op rij dat hij in Eindhoven een cursus verzorgt die altijd naar grote tevredenheid van de deelnemers werd gegeven.

De doelgroep is in principe voor spelers met rating 1600 – 1900. De lesinhoud is uit eigen, beproefd materiaal samengesteld. Elke cursist krijgt leer- en oefenstof op papier mee naar huis. Voor mensen die meer willen, is aanvullend materiaal beschikbaar. Er wordt gedifferentieerd lesgegeven. Voor de sterkeren wordt gezorgd voor voldoende uitdaging, voor de rest is de stof behapbaar.

Naast de instructie is er voldoende ruimte om het net geleerde in de praktijk te brengen. Het inschrijfgeld is slechts € 130,- voor acht avonden van elk 2½ uur. De eerste cursusavond is op woensdagavond 3 oktober. Als u niet eerder een cursus hebt gevolgd, mag u de eerste avond gratis aanschuiven.

Als u belangstelling hebt, klikt u op de flyer of op www.sterkspel.nl voor meer informatie. Aanmelden kan door een mail te sturen naar .

Gratis simultaan verdienen?

Er is nog een extraatje. Schakers die met zes (of meer) leden van dezelfde vereniging deelnemen aan de schaakcursus krijgen een gratis simultaan aangeboden. Lesgever Herman Grooten is dan bereid om deze simultaan te verzorgen op uw vereniging!

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.