BSG 2 scoort eerste twee punten (3D: BSG 2-VAS 2: 5-3)

In de openingswedstrijd in klasse 3D van de KNSB heeft BSG 2 met 5-3 gewonnen van VAS 2. Het was bepaald geen ‘walk-over’. Er moest tot op het laatst om de punten gestreden worden.

De middag begon niet voorspoedig omdat Coen al vrij snel tegen een slechtere stelling stond aan te kijken. Net terug van vakantie en nog niet in vorm durfde Coen in de opening een sterkere voortzetting niet aan en maakte hij even later een verkeerde keuze. De partij was daarna eigenlijk uit, hoewel Coen nog met alles wat hij in zich had vocht voor wat er mogelijk was. Dat bleek echter niet genoeg.

Gelukkig bracht Sjoerd de wedstrijd weer in balans. In een partij met veel pionnen-spanningen, ‘Hebels’ zoals de Duitsers zeggen, maakte Sjoerds tegenstander onder de druk een foutje en het was meteen afgelopen. Theo zorgde dat we op voorsprong kwamen. Zijn tegenstander had het onzalige idee om twee stukken tegen een toren te geven, waarna zijn stelling in elkaar zakte als een mislukte soufflé. Inmiddels had Remmelt remise gespeeld. Hij probeerde het spel te maken, maar creëerde daarmee een aantal zwaktes in zijn stelling die hem dwongen om de dame te ruilen voor twee torens. Daarmee was zijn initiatief weg.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.