DSC 1 start seizoen met overwinning (2C: DSC 1-ASV 2: 5-3)

DSC1 is het nieuwe seizoen gestart met een bescheiden overwinning. Promovendus ASV 2 werd met 5-3 teruggewezen.

Ten opzichte van het vorige seizoen is het eerste van samenstelling veranderd. Marten Wortel heeft een baan in Engeland gevonden, terwijl Pauline van Nies een jaartje rustig aan doet. In de plaats daarvoor zijn Marco Gaehler en Smaranda Padurariu gekomen en keert ook ondergetekende terug in het eerste. Smaranda kon deze wedstrijd nog niet meedoen en ook was het even onzeker of Joram op den Kelder op tijd was hersteld van zijn ziekte. Uiteindelijk voelde hij zich fit genoeg om te spelen.

Na de openingsfase was er weinig aan de hand, maar langzamerhand kwamen de eerste plusjes op het bord; Marco, Lisa en Bram hadden allen stellingen die wat prettiger waren. Niet lang daarna opende laatstgenoemde de score. In een scherpe gambietstelling maakte zijn tegenstander een rekenfout, waardoor Bram een mooie vrijpion kreeg. Dit voordeel buitte hij snel uit.

Vervolgens bracht ik een halfje binnen. Met zwart was ik de opening goed doorgekomen en leek ik op een plusje te bogen. In het middenspel miste ik echter twee goede mogelijkheden en kwam ik – ongeveer een kwartier voor de tijdcontrole – waarschijnlijk nog goed weg met remise.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.