DSC 3 start sterk met ruime overwinning (3G: DSC 3-Paul Keres 3: 6-2)

DSC3 is het nieuwe seizoen in de KNSB-competitie sterk begonnen met een ruime overwinning op het gelijkwaardig geachte derde team van SV Paul Keres uit Utrecht. Er werden maar liefst zes overwinningen genoteerd, in chronologische volgorde: Ivar, Pieter Buzing, Roland, Martin , supersub Ricardo en Onno. Daartegenover stonden nederlagen van Lucien en Ciprian, waardoor de uitslag op 6-2 kwam.

Van tevoren was niet een dergelijk grote uitslag gerekend, want op papier scheelde het tussen beide teams gemiddeld maar enkele punten. Wij hadden wel een sterke invaller, Ricardo Slaa viel in voor de verhinderde Kees Voorberg, en aan de andere kant hadden ze twee op papier wat mindere invallers, maar desondanks lag het nog steeds dicht bij elkaar. De overwinning was echter geenszins geflatteerd, en had wellicht nog wel groter kunnen uitvallen.

We begonnen in eerste instantie op achterstand. Ciprian speelde weer razendsnel, maar liep nu rechtstreeks een slechte stelling in met een pion minder. Geen idee hoe dat zo kwam, maar dat leek me niet echt nodig. Zal wellicht komen door promotie-stress aan de kant van Ciprian (over een aantal maanden moet hij klaar zijn), want in goeden doen had hij zeker niet hoeven verliezen van deze tegenstander. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.