Eerste team sterk uit de startblokken (3G: Dordrecht-Phil.Leiden 5,5-2,5)

De eerste ronde in de KNSB competitie leek op papier meteen een moeilijke opgave te worden. Niet alleen moesten we het opnemen tegen Philidor Leiden, dat vorig jaar nog in de tweede klasse speelde en die in principe hetzelfde team kan opstellen, we moesten ook nog eens twee spelers uit het tweede team oproepen omdat ons eerste nogal wat afvallers telde. Ron kan dit jaar wat minder vaak spelen en zowel Berend als Wijnand waren om persoonlijke redenen niet beschikbaar. Maar ons ijzersterke tweede levert waardige invallers op. Piet was als eerste klaar. Hij speelde op bord 7 een soepele Leeuw en kraakte zijn tegenstander.

Het tweede punt kwam van Melvin die een klein voordeeltje in het middenspel steeds verder uitbouwde tot een kwaliteit en die teruggaf voor een veel betere koning waarmee hij de weg kon vrijmaken voor nieuwe vrijpionnen. Zijn tegenstander liet het niet zover komen (2-0). Het derde punt was voor Johan van de Griend, die de score van de invallers daarmee op 100 procent bepaalde. Hij won in solide stijl (3-0). Hierna viel het enige verliespunt. Dirk had de hele partij duidelijk beter gestaan, maar moest steeds moeilijke manoeuvres verzinnen om het voordeel vast te houden.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.