Gered door de invallers (3G: LSG 3-Souburg 2,5-5,5)

Dit jaar zitten we in een sterke poule. Op rating zijn er maar drie teams zwakker dan wij, en zo zwak zijn we helemaal niet vergeleken met de teams in andere poules. Het zal best spannend kunnen worden, want de teams liggen qua speelsterkte wel dicht bij elkaar. Er is niet echt een uitschieter naar boven.

We speelden de eerste ronde tegen Souburg, een team dat iets beter is dan wij. Tegen dit team hebben we voorheen vaker gespeeld, maar de laatste keer dat we bij elkaar in de poule zaten is nu al een jaar of zes geleden. Gelukkig troffen wij dit Zeeuwse team thuis, en zoals vanouds was het weer gezellig. De aanloop naar deze wedstrijd was niet echt voorspoedig. Thomas zou niet meespelen, maar voor hem was al lang en breed Vincent geregeld. Tot zover geen vuiltje aan de lucht. Totdat Henk donderdag meldde helaas echt te ziek te zijn om te spelen. Oeps. Waar haal je zo snel nog een invaller vandaan? Gelukkig stond Frank paraat. De opstelling opnieuw omgehusseld en we hadden weer een team. Frank en Vincent bedankt!

De wedstrijd ging chronologisch ongeveer als volgt:

De ongekroonde remisekoning van vorig jaar, Marcel W, was aan bord 3 tegen Collin Boelhouwer als eerste klaar. Helaas nu niet met een remise. Na een stukoffer van zijn tegenstander besloot Marcel na twintig minuten dit te beantwoorden door sympathiek zelf een stuk weg te geven. Niet helemaal handig helaas, omdat hij nu ook het stuk van zijn tegenstander niet meer won (0-1). Aan bord 1 speelde Vincent tegen Rene Tiggelman. Vincent had zich goed voorbereid, en overspeelde zijn tegenstander volledig. Ik begreep van Vincent dat zijn stelling zeer goed was met een in een hoek staande witte dame en dat hij op den duur een stuk won (1-1).Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.