Goede start Philidor 1 (1A: Philidor 1847-De Toren Arnhem: 6-4)

Na afloop bij de Indiƫr was iedereen het erover eens: de eerste ronde van de KNSB-competitie had slechter kunnen aflopen dan de 6-4 overwinning die geboekstaafd zal worden.

Kijk b.v. naar mijn eigen partij tegen het jeugdtalent Mees van Osch, die bij een 5-4 stand in ons voordeel van beslissende betekenis was. Ik zal de partij hier niet publiceren, op vrijwel elke zet van beide kanten is milde tot vernietigende kritiek mogelijk.

In het kort:

Ik had mijn zeer goede stelling in de eerste tijdnoodfase grondig verknoeid (of misschien eerlijker: Mees zag het in die fase scherper) en was in een eindspel terechtgekomen dat er niet alleen kansloos uitzag, maar het ook was. Maar in de laatste minuten van de speeltijd gebeurden er, zoals vaker, vreemde dingen. Mees raakte de draad volledig kwijt en miste vele zetten lang de winst. De stand hieronder ontstond na mijn (zwarts) 71e zet Th8-h2, met vooral wit in hevige tijdnood.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.