Harde afstraffing in Zaandam (3E: ZSC Saende 2-Charlois 3: 6-2)

Wat een mooie seizoens opening had moeten worden, werd een dramatische middag. Tegen het gemiddeld laagste gerate team in competitie zou toch wel gewonnen kunnen / moeten worden zou je denken. Hoe anders liep het…

We misten enkele vaste krachten maar hier had ik tijdig sterke vervangers voor opgetrommeld in de vorm van Gijsbert en Carel. We begonnen ook voortvarend, Gijsbert won soepeltjes aan bord 3 in een typische Gijsbert partij. De zaak goed neerzetten en dan er doorheen knallen. Zelf kwam ik ook aardig uit de opening en naast me zag ik Filip al snel met zwart beter komen te staan.

Maar toen ging het al snel mis en vielen de CE- spelers 1 voor 1 om. Nieuwe aanwinst Joris was al snel een kwaliteit achter gekomen, wist zijn tegenstander nog eventjes in verwarring te brengen, maar toen dat niet afdoende lukte kon de nul genoteerd worden. Daarna werd Cor hard te grazen genomen over de f-lijn, zijn tegenstander had flinke druk op f7 en met een kleine combinatie werd de partij beslist. Bij Carel zag ik opeens een dame die omringd was door zwarte stukken en de uitgestoken hand van Carel bevestigde het dame verlies.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.