HSG heeft niets te vertellen (1A: Sopsweps'29-HSG 6,5-3,5)

Oplettende lezers en lezeressen hebben natuurlijk al gemerkt dat de serie ‘HSG heeft wat te vertellen’ op hsghilversum.nl slaat op ons fraaie jubileumboek dat zaterdag 22 september verschijnt. En niet op een dominante rol in sportief opzicht, want op dat vlak heeft HSG niet (meer) het hoogste woord.

In de eerste ronde van de KNSB-competitie was SOPSWEPS ’29 in Amsterdam duidelijk te sterk.

Een wedstrijd in Amsterdam betekent vervoer per trein, dus een risicowedstrijd. De trein arriveerde te laat op Hilversum Centraal en was bovendien afgeladen vol. Een benauwde rit, maar we waren op tijd in café Batavia.

Daar wachtten de Sopsweppers ons op met nieuwe stropdassen. Zij waren klaar voor het nieuwe seizoen. HSG nog niet, er waren wat afzeggingen, waardoor het op papier een kansloze missie leek. Behalve op het eerste bord had SOPSWEPS op alle tafels een behoorlijk Elo-overwicht. En dat vertaalde zich in een regelmatige overwinning.

Kees Nagtegaal had in zijn partij tegen Tom Bottema ook op het bord een licht overwicht, maar het was niet genoeg voor winst. Teamcaptain Vincent Pandelaar boekte wel een knappe overwinning, hij versloeg Emile Wüstefeld overtuigend. Bij die ene zege bleef het voor HSG, dat nog wel enkele remises in de categorie verdienstelijk scoorde: John Markus hield keurig stand tegen Marcel Peek, Herman van Engen bleef knap overeind tegen Johan Booij en ook Roel de Jong en Martijn Benschop droegen met een halfje bij aan de ‘logische’ uitslag: 6½-3½.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.