HWP I succesvol in De Lier (2B: WSC-HWP Haarlem 2-6)

Westlandse Schaakclub – HWP Haarlem 2 – 6

Ons eerste achttal trok door het kassengebied naar De Lier en haalde soeverein 2 matchpunten op. De overwinningen kwamen van Jaap, Bart, René, Max en Pieter. Jan Willem remiseerde met de kopman van de Westlanders, terwijl HWP-debutant Almar een plusremise maakte.

Het was een rustig middagje voor de teamleider. Na een uurtje in mijn krantje ging ik eens in de speelzaal kijken. De tegenstander was vooraf ingeschaald als te kloppen, maar er was een aantal witte paarden dat een uiterst inactieve schaakzomer had. Het was de vraag hoe ze deze hadden doorstaan.

In de speelzaal was de temperatuur al aardig opgelopen en begon de beschikbare zuurstof tegengesteld af te nemen. Maar in het snelle rondje dat ik maakte zag het er prima uit. Op een aantal borden was al duidelijk progressie gemaakt en werkelijk niemand leek minder te staan. De ietwat tactische opstelling van WSC leek geen zoden aan de dijk te zetten.

Ook niet bij Hubrecht die de schlemiel van de middag zou worden door de enige nederlaag aan te tekenen. Laten we de resultaten even chronologisch aflopen.

Jan Willem, onze topscorer van vorig jaar, ontwaakte rustig uit zijn zomerslaap. Tegenstander Pietersma bestreed Jan Willem met bekende middelen, maar Jan Willem vond geen gaten in de verdediging. Een correcte remise heet dat dan.

Niet veel later kon René zijn prettig ogende stelling omzetten in een vol punt. Ook voor René een prettig ontwaken uit een rustige schaakzomer. Dat volle punt kwam wel met hulp van de tegenstander binnen, want deze dacht een kwaloffer te brengen, maar stak er een hele toren in. Compensatie 0.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.