Nipte nederlaag in bloedstollende wedstrijd (MK: En Passant-Gron. Comb. 5,5-4,5)

Veel nieuwe zaken deze eerste ronde. Een nieuwe combinatie, namelijk die van Unitas en Groningen, een nieuwe teamleider (Huub Roeterink, geassisteerd door Jasper Geurink), en een nieuwe tegenstander in de meesterklasse: het lang verwachte En Passant, dat na een lange aanloop door de lagere klassen eindelijk in de meesterklasse debuteert. En voor ons was ook de vis nieuw die ons bij aankomst lag op te wachten!

En Passant is gelijk titelkandidaat nummer één, en ook zonder Anish Giri hadden de Bunschotenaren op elk bord een ratingoverwicht, op grond waarvan een 6,5-3,5 nederlaag niet raar geweest zou zijn. Het liep anders.

Het duurde lang voordat de score geopend werd en tot 3-3 ging het gelijk op. Jorden haalde de nul van het scorebord met een remise tegen Richard Vedder. De partij ging wat op en neer, maar uiteindelijk was Vedder het meest blij met de remise. Invaller Mark Kruit (we wilden GC2 niet verzwakken) weerde zich dapper, maar kon het tegen Dick de Graaf niet bolwerken. Dit werd gecompenseerd door Bonno Pel die over Henk Vedder heen liep. Geen sterke dag voor de Vedder boys. Partij van de dag was toch die tussen Sipke Ernst en Jan Smeets. Een lange theoretische discussie werd gevolgd door een spectaculair slot. Bij Bosboom – Riemens kon natuurlijk ook spektakel verwacht worden. Ondanks de zeldzame korte rochade van Bosboom gebeurde er natuurlijk inderdaad van alles, met Bosboom als winnaar. Met de remise tussen Ringoir en Hoeksema was de 3-3 bereikt. Daarna begon het somberen, want waar moesten de overige punten vandaan komen?Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.