Persbericht Pathena: vier deelnemers al zeker van finalepoule

Na de 5e speeldag van Pathena JeugdSchaak Invitatietoernooi (waarin tien ronden zijn geschaakt) zijn inmiddels vier deelnemers zeker van de finalepoule, waarin zes van de twaalf schakers uiteindelijk in terecht gaan komen. Deze zes gaan in een halve competitie uitmaken wie de eerste kampioen van Pathena is. Marijn den Hartog, Kevin Nguyen, Adrian Mensing en Andrew Mensing hebben zich na tien ronden al verzekerd van deelname aan die finalepoule. Over drie weken zal de 11e ronde definitief duidelijk maken wie de andere twee deelnemers zullen zijn, en welke zes spelers in finalepoule 2 zullen gaan spelen om de plaatsen 7 tot en met 12.

Alle deelnemers aan het toernooi (foto: Ab Scheel)

Medisch Centrum Blakeburg aan de Blaak in hartje Rotterdam stond opnieuw bol van spanning van alle spannende partijen die werden gespeeld. Ronde 9 en 10 stonden op het programma en opnieuw werd er geen centimeter toegegeven. Alle partijen bleven spannend, ook toen de laatste seconden wegtikten. Opnieuw was te zien hoe de toptalenten van de RSB zich hadden gestort op een gedegen voorbereiding, die soms dubbel en dwars uitbetaalde. Op deze manier leren deze talenten veel bij.

Op 6 oktober is de 11e ronde en daarna gelijk de 1e ronde van de finalepoules. Dan gaat het er echt om en gaan we in de laatste dagen zien wie zich uiteindelijk de eerste Pathena kampioen mag noemen.

Alle informatie, standen, uitslagen en partijen

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.