Persoonlijk Kampioenschap Haagse Schaakbond – 1e ronde

Het Persoonlijk Kampioenschap van de Haagse Schaakbond is in Leidschendam-Voorburg van start gegaan met eenzelfde hoeveelheid deelnemers als de vorige editie vanuit De Schilp met een opnieuw versterkt deelnemersveld.

Tegenover twee 2100-plussers van vorig jaar zijn er nu vijf uit die categorie in het strijdtoneel. Hora Vlam – kampioen van 2006 – en William van Zanten komen na een lange zitting niet verder dan een remise, maar Rob van Helvoort, titelverdediger Melchior Vesters en Ben Ahlers laten zich niet verrassen in de traditionele openingsronde strijd, waarbij er op elk bord sprake is van een behoorlijke ratingkloof.

Thomas Luk trekt zich hier niets van aan, verrast Jan Nienhuis, scoort het eerste punt van het Persoonlijk Kampioenschap 2012 en is daarmee gedurende enkele uren koploper. Bart van Strien en Frank van den Bos laten zich ook verrassen, maar beperken de schade tot een halfje na stuk voor stuk boeiende partijen. Ook op de andere borden wordt er kampioenschapswaardig gestreden, maar de volle winst gaat daarbij uiteindelijk steeds naar de ratingsterkere.

Website: www.haagseschaakbond.nl/kampioenschap/PK2012/index.html

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.