Rotterdam maakt een valse start (KC-Rotterdam 5,5-4,5)

Bij de Rotterdammers ontbraken hun eerste twee borden. Door verplichtingen aansluitend na afloop van de Olympiade (maandag j.l.) konden Fcatnik en Michiels niet meespelen. Vervelend is dan ook, dat daardoor de andere spelers 2 borden naar boven moeten opschuiven. Een tegenslag welke tot gevolg had dat deze wedstrijd nipt werd verloren.

Hiermee waren de teams aan elkaar gewaagd en het werd dus een spannende middag. In het laatste half uur voor de tijdcontrole kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisclub omdat twee Rotterdamse spelers in hun tijdnood misgrepen. Dit was genoeg voor de Haarlemmers om de benodigde 5 ½ punt binnen te halen. Ergo voor de Rotterdammers een teleurstellend begin van de competitie.

De heren Dek en Kuijf hielden het snel voor gezien met een remise als resultaat. Karel bezette met toren en loper de zevende rij, maar Christov deed dit veel effectieven op de tweede lijn met zijn dame en loper. Bovendien bleek zijn d-pion niet meer te stoppen, hetgeen tot wit materiaalverlies leidde. Een goede partij van de Haarlemmer. Pascal probeerde het wel, had meer ruimte, maar het evenwicht werd nooit echt verstoord. Met een remise als logisch gevolg.

Aan het eerste bord tussen Wouter Spoelman en Luc Winants was het een gelijk opgaand duel. Na allerlei ruiltransacties leek de partij naar remise toe te gaan. Maar Wouter wilde het toch nog proberen en overzag een verborgen truc van Luc over het hoofd. Zijn loper achter de koning plaatsen was niet het beste en Luc haalde een punt binnen. Aan het tiende bord tussen invaller Besseling en Rob Duijn werd het een loopgraven partij. Nadat spoedig alle stukken geruild waren, resulteerde dit in een gelijke loper eindspel met totaal dichtgeschoven pionnenstructuur. Dit kon niet anders dan remise worden. Een waar spektakel was de partij tussen David Klein en Martin Martens. In zeer gecompliceerd middenspel werd het een tactisch gevecht. Door de wit- en de zwartspeler werden kwaliteiten en stukken wederzijds in de aanbieding gedaan. De heksenketel werd tenslotte beëindigd door een eeuwig schaak combinatie van de zwartspeler.

Hiermee was een tussenstand van 3-3 bereikt. Daarna ging het definitief mis voor de Rotterdammers. Etienne Goossens stond al uiterst verdacht tegen Pieter Roggeveen, maar in zijn tijdnood greep Etienne definitief mis en verloor een kwaliteit en een pion. Cool gespeeld door de zwartspeler! Anders was het bij Jan Willem tegen het jeugdige talent Admiraal. Hier ging het redelijk gelijk op, totdat hier de Rotterdammer ook in tijdnood kwam en drie slechte zetten achter elkaar produceerde. Dit koste hem de kwaliteit en de partij.

Het beslissende halfje kwam van het tweede bord. Robin van Kampen stond tegen Frans Cuijpers steeds iets beter. Frans kreeg daarna problemen met zijn verdwaalde zwarte paard op de damevleugel. Wit ging op jacht om dit paard te vangen, maar Frans bleef cool en redde het paard, en onderwijl repareerde hij zijn stelling. Inmiddels was het materiaal zo gereduceerd en de positioneel gelijkwaardig dat tot remise besloten werd. Als laatste was Bruno klaar. De teamcaptain Marcel Canoy verspeelde in het middenspel een kostbare pion. Carlier wikkelde af naar een toreneindspel dat door hem rustig werd uitgeschoven met een winnende g-pion.

Gedetailleerde uitslag:

Bord Kennemer Combinatie S.O. Rotterdam Uitslag

1. Wouter Spoelman Luc Winants 0 – 1

2. Robin van Kampen Frans Cuijpers ½ – ½

3. Christov Kleijn Karel v.d. Weide 1 – 0

4. David Klein Martin Martens ½ – ½

5. Quinten Ducarmon Pascal Vandevoort ½ – ½

6. Miguoel Admiraal Jan Willem v.d. Griendt 1 – 0

7. Marcel Canoy Bruno Carlier 0 – 1

8. Lennart Dek Rini Kuijf ½ – ½

9. Pieter Roggeveen Etienne Goossens 1 – 0

10. Rob Duijn Michiel Besseling ½ – ½

Totaal 5 ½ – 4 ½

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.