Valse start van Krimpen 1 (3F: Krimpen aan den IJssel-Promotie 2-6)

Hoe vaak zal deze titel al wel niet boven een stukje hebben gestaan, waarin beschreven wordt hoe een team de seizoensouverture verloor. Ik denk heel vaak. Excuses voor mijn gebrek aan originaliteit, maar ik zit nog stuk van de wedstrijd.

In deze eerste match van het nieuwe KNSB seizoen, thuis tegen Promotie uit Zoetermeer, misten we Peter Glissenaar en Harold van Dijk. Niet alleen brengen zij nogal eens wat bordpunten voor ons binnen, ze zijn ook nog eens teamleider en plaatsvervangend teamleider. Hun afwezigheid leidde ertoe dat ondergetekende, die allang blij is dat hij ├╝berhaupt als speler deel mag uitmaken van het eerste, moest optreden als plaatsvervangend plaatsvervangend teamleider.

Diederick Casteleijn en Hans van Nieuwenhuizen vielen in aan de borden 8 en 7. Aanvankelijk leek het bij Diederick heel goed te gaan. Hij won in de opening gewoon een stuk (hoe ging dat eigenlijk?) en ik zag niet waar zwart genoeg compensatie vandaan moest halen. Hans daarentegen leek juist in moeilijkheden te zijn met zijn koning in het midden. De kansen keerden echter aan beide borden volledig. Diederick raakte van slag en zijn koning kwam in een dodelijke val terecht. Hans nam het initiatief helemaal over en won netjes in de koningsaanval. 1-1 voor de invallers; niet slecht. Marcel Glissenaar en Dick Brus haalden niet onverdienstelijke remises binnen (Marcel tegen de sterkste tegenstander aan bord 1). Maar daarmee is het positieve nieuws over Krimpen wel verteld.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.