Purmerend walst over promovendus heen

SOEST- Schaakclub Purmerend heeft zaterdag een eerste uiterst overtuigende stap gezet richting promotie naar de meesterklasse, het einddoel dit seizoen. De landelijke eersteklasser deelde in Soest tegen promovendus SSC 1922 een groot pak slaag uit: het werd 2-8 en de score had eigenlijk nog hoger moeten uitvallen.

De Duitse nationaal meester Thomas Thiel had namelijk normaal gesproken geremiseerd maar de man uit Dortmund wilde niet achterblijven bij zijn teamgenoten en ging tot de laatste minuut van de speeltijd door in de hoop dat zijn tegenstander zou bezwijken. Dat was echter niet het geval. Integendeel, Thiel zelf ging kopje onder.

Dat en het verlies van invaller Arno Buyten tegen zijn oude club was het enige smetje op een vanuit Purmerends perspectief gezien perfecte zaterdagmiddag. De Purmerendse schakers liepen uit naar 0-8(!) voordat de opponent wat terugdeed. En dat terwijl er vooraf nog wat angst was bij de Purmerenders omdat ze met twee invallers moesten aantreden.

SSC 1922 – SC Purmerend: 2-8

  1. De Jongh-Reinderman: 0-1
  2. Helgason-Delemarre: 0-1
  3. Loeber-Schoorl: 0-1
  4. De Haan-Hopman: 0-1
  5. Van der Eijk-Thiel: 1-0
  6. Otto-Law: 0-1
  7. Muis-Blees: 0-1
  8. Witkamp-Van Mil: 0-1
  9. Buisman-A. Buyten: 1-0
  10. Rijpert-Bakels: 0-1

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.