Seniorentoernooi Aalborg (Larsen memorial)

Van 15 tot en met 21 oktober wordt in het Deense Aalborg een seniorentoernooi georganiseerd als Bent Larsen memorial. Deelname staat open voor 60+ ers (mannen) en 50+ ers (vrouwen). Er worden 7 ronden Zwitsers gespeeld. Tot vandaag (21 september) zijn er 54 aanmeldingen onder wie een aantal grootmeesters van wie Fridrik Olafsson en Wolfgang Uhlmann wel de bekendsten zijn. Uiteraard zijn er veel Denen onder de deelnemers. De ratings variëren tot nu toe van ruim 2400 tot ongeveer 1400. Er is nog maar één Nederlander ingeschreven, te weten Jan Schadd van Mid Fryslan en Velp. Mij is gevraagd het toernooi wat te promoten in Nederland, ik ben verder niet betrokken bij de organisatie. Waarschijnlijk ga ik zelf ook meedoen. Zie de website larsen.skakteam.dk

Over Eric de Winter

Geboren 1951. Vanaf 1969 lid Velpse Schaakvereniging. 1976-1982 gewerkt voor KNSB en FIDE, onder presidentschap Ólafsson. 2007 organisator Euwe Stimulans Toernooi in Arnhem en betrokken bij twee volgende Euwe toernooien in Sao Paulo 2008 en Amsterdam 2011. Vanaf 2020 vrijwilliger Max Euwe Centrum. Vanaf 2013 deelnemer in Reykjavik Open. Gemiddelde clubschaker.

2 Comments

 1. Avatar
  eric64 oktober 19, 2012

  Met nog tweee ronden te gaan leidt de Deense IM en voormalig kampioen Jens Kristiansen met 4,5 uit 5. Gedeeld tweede is GM Oleg Chernikov met 4; Fridrik Olafsson, Wolfgang Uhlmann en de Belg Jan Rooze staan in een groep met 3,5 punt. Op 50% staat de 85-jarige Andreas Dückstein. De sfeer is bijzonder, vanzelfsprekend worden veel herinneringen opgehaald aan (onder anderen) Bent Larsen, die studeerde in het gebouw waar het toernooi wordt gespeeld. Bij de vele nevenactiviteiten is de nostalgie niet van de lucht… Aalborg is een levendige stad met historie, waar het helaas al bijna de hele week regent.

 2. Avatar
  eric64 oktober 21, 2012

  Het toernooi is zojuist gewonnen door IM Jens Kristiansen met 6 uit 7. De beide Nederlanders (Jan Schadd van Mid Fryslan en Velp, en Eric de Winter van Velp) finishten allebei op 3 punten, waarbij Jan de zwaarste tegenstand had. In het algemeen werd de strijd niet geschuwd in dit seniorentoernooi (60+) waaraan ook lokale spelers van alle leeftijden mochten meedoen. De oude toppers Olafsson, Uhlmann, Chernikov en Cebalo konden het hoge tempo van Kristiansen niet bijhouden, hij speelde het meest ambitieus en won volkomen verdiend.

  Aalborg, 21 oktober, Eric de Winter (zie verder de website larsen.skakteam.dk)

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.