HSB competitie – 1e klasse B

De gong voor de aanvang van de clubcompetitie in de Haagse Schaakbond heeft geklonken in de 1e klasse B.

In het knusse denksporthoek van de Rijswijkse Schilp staat de strijd tussen thuisploeg Pomar en het tweede van Scheve Toren uit Pijnacker-Nootdorp garant voor een variatie aan strijd, terwijl er uitzicht is op een zaal vol badmintonwedstrijden.

Op geen van de borden is er sprake van duidelijk krachtsverschil, al lijken de bezoekers op bord 2 de witte stelling stevig in de tang te hebben met een snelle dame-inval. Maar die wordt koelbloedig weerlegt, om tegen het einde van het derde wedstrijduur de vrede te tekenen. Eerder vallen er beslissingen op twee andere borden: op bord 6 bereikt Pomar een prachtig steunveld op de 6e rij dat aan de basis ligt om de score na bijna 2½ uur spel te openen (1-0). Op bord 4 heeft Pomar volledige controle over een open lijn om – gesteund door een gedekte vrijpion op g6 – een matcombinatie te installeren voor gebruik. Op bord 3, 5 en 7 wordt remise overeengekomen, waar de balans niet echt uit evenwicht is geweest en heeft Pomar met een stand van 4 – 2 nog maar een remise nodig om Scheve Toren met lege handen naar huis te sturen. Op bord 1 laten pionnen de paardenbiefstukjes op respektievelijk f6 en c3 zich goed smaken, maar beide spelers vangen dit bekwaam op. Met op bord 8 de strijd nog volop in gang zijn de matchpunten voor Pomar. Met 4 partijen in evenwicht en twee beslissingen in het voordeel voor Pomar sluit Scheve Toren de match af met een winstpartij en eindigt de match in 4½ – 3½.

Komende matchen 1e ronde: Promotie 3 – DSC 5 op 2 oktober en

Haeghe Ooievaar 1 – Bobby Fischer Wassenaar 1 Botwinnik 4 – DD 5, beiden op 4 oktober.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.