Grensoverschrijdend schaaktoernooi in Kerkrade en Herzogenrath

In de Nederlandse en Duitse buurgemeenten Kerkrade en Herzogenrath (samen: Eurode) vindt op zondag 4 november het eerste grensoverschrijdende Eurode Schaaktoernooi plaats. De winnaars van dit toernooi mogen op zaterdag 17 november simultaan schaken tegen grootmeester Anish Giri. Tijdens deze bijeenkomst vindt ook een ontmoeting met de grootmeester Garry Kasparov plaats.

Het Eurode schaaktoernooi is bedoeld voor alle inwoners van Kerkrade en Herzogenrath. Iedereen die interesse heeft, kan zich inschrijven. Dit geldt voor zowel thuisschakers als leden van schaakclubs. Per categorieën zijn er aparte wedstrijden. De organisatie hoopt met name veel jongeren voor deelname te kunnen interesseren. Daarom zijn ook alle jongeren die elders wonen, maar in een van beide gemeenten op school zitten, van harte welkom.

Het Eurode Schaaktoernooi vindt plaats in de ruimte 900 jaar oude Abdij Rolduc op de grens van Kerkrade en Herzogenrath. Deelname is gratis.

Jeugdschakers

De jeugdschakers worden onderverdeeld in twee groepen: tot 12 jaar en van 12 tot 18 jaar. Zij spelen negen partijen van tien minuten per persoon per partij. Aanvang eerste ronde is om 11.00 uur, de prijsuitreiking is om 15.30. Er zijn prijzen voor de beste zes spelers in elke groep.

Thuisschakers

De thuisschakers spelen zes partijen van 15 minuten per persoon per partij. De eerste ronde begint om 11.00 uur. Na drie ronden is er een pauze, waarin de deelnemers een drankje en een hapje krijgen aangeboden. Voor de beste vijf schakers zijn er leuke prijzen te winnen. De prijsuitreiking is rond 16.00 uur.

Clubschakers

De categorie clubschakers is onderverdeeld in twee groepen, tot en hoger dan 1800 elo. Er worden negen ronden Zwitsers 15 minuten per persoon per partij gespeeld. Er zijn vijf prijzen per groep, totaal prijzengeld bedraagt 450 euro. Start 1e ronde om 11.00 uur, prijsuitreiking rond 17.30 uur

Kasparov en Giri

Van elke categorie mogen de vijf hoogst geëindigde schakers op zaterdag 17 november deelnemen aan de meet & greet met Garry Kasparov én diezelfde dag simultaan spelen tegen drievoudig grootmeester Anish Giri. Ook deze bijeenkomst vindt plaats in Abdij Rolduc en start om 11.00 uur. De organisatie van het eerste Eurode schaaktoernooi is in handen van de Stichting Eurode 2000+ en de schaakverenigingen van Kerkrade en Herzogenrath (Schaak Vereniging Kerkrade, Schachgesellschaft Kohlscheid en Schachverein Herzogenrath).

De meet & greet met Garry Kasparov wordt georganiseerd in samenwerking met de stichting Euriade. Deze stichting heeft de Russische grootmeester uitgenodigd om naar Kerkrade/Herzogenrath te komen om op vrijdag 16 november de Martin Buberplaquette in ontvangst te nemen. Dit is een internationale onderscheiding voor mensen die zich ingezet hebben voor het thema ‘dialoog’.

Aanmelden

Vooraf aanmelden voor het schaaktoernooi is noodzakelijk. Dit kan tot en met zaterdag 21 oktober 2012. Aanmelden kan per email: of telefonisch +31(0)6-17566140. Meer informatie kijk op:www.svkerkrade.nl .

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.