Ron Langeveld wereldkampioen correspondentieschaak

Ron Langeveld is sinds 3 oktober jl. de nieuwe wereldkampioen correspondentieschaak. Zijn naaste concurrent Florin Serban remiseerde in zijn laatste partij waardoor Ron, die nog een partij moet afronden, in WC26 onbereikbaar is geworden voor zijn achtervolgers. Hij heeft nu (al) 10,5 uit 15 gescoord.

Ron is hiermee de derde Nederlander die het wereldkampioenschap behaald heeft, na Gert Jan Timmerman (15e wereldkampioen) en Joop van Oosterom (18e en 21e wereldkampioen).

1 Comment

 1. Avatar
  Crispiano juni 03, 2013

  Nooit van gehoord als actief schaker, Ron Langeveld, en was een beetje nieuwsgierig hoe het correspondentieschaak nu werkt in de computer area. Uit de eindstand is wat te achterhalen.

  Vul de tekst voor de link hier in…

  Het is een mooie kruistabel waarin je de partijen op de cellen kan aanclicken.

  Het remisepercentage is gigantisch hoog, wat je zal krijgen als het beste computerprogramma tegen zichzelf speelt. Ongeslagen verdient geen speciale vermelding, dat gold voor 8 van de 17 spelers! Langeveld heeft 5x met wit en 1x met zwart gewonnnen en had het geluk dat hij tegen de laagstgeëindigden (ws. zwakkere soft- en hardware of af en toe eigenwijs) wit had.

  Er was nog een partij verloren verklaard omdat er overduidelijk een niet- computerzet gespeeld was. Hij claimde nog dat hij een oud model had gebruikt, maar het verweer mocht niet baten.

  Naast schaker van het jaar verdient hij een lintje voor zijn vasthoudendheid. Twaalf jaar lang de computer laten draaien en zetjes doormailen, dat is niet iedereen gegeven.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.