Fraaie prijs voor Willy Hendriks

In het kranten-overzicht van 14 juli jl. heeft Bab Wilders aandacht besteed aan het boek Move First Think Later van Willy Hendrik. Bab schreef o.a. het volgende over het boek:

Tijdens een geanimeerde bijeenkomst in de A.D. de Grootzaal van het CITO presenteerde Willy Hendriks zijn zeer interessante boek Move First Think Later. Waarom daar? O.a. omdat de Groot niet alleen de grondlegger is van de CITOtoets maar bij schakers vooral bekend is vanwege zijn proefschrift Het denken van de schaker. Ook Hendriks legde de aanwezigen een “ de Groot test “ voor: een stelling op het bord, 1 minuut kijken. Ook nu bleek het verschil tussen topschaker en amateur, bv bij de vraag: Naar hoeveel velden kan de witte koning? Hendriks bouwt ook voort op het thema van de Groot en in het zgn Swaab tijdperk kan het niet anders of het onderbewuste krijgt een belangrijke plaats bij het schaken en dat moet ook wel gezien de stelling: Schaken is te moeilijke problemen oplossen in te weinig tijd! Het boek is prettig geschreven en leest als een trein. We verraden uiteraard niet wat er in het hoofdstuk Conclusies staat maar wel dat het boek een provocerende maar goed onderbouwde aanval is op de klassieke schaakinstructie. Dus niet alleen van belang voor iedere schaker die vooruit wil maar vooral ook voor al die goedwillende instructeurs die jeugd en ouderen daarbij willen begeleiden. Van New In Chess (www.newinchess.com,isbn 978-90-569-1398-4) Nogmaals : een uniek boek dat de nodige aandacht zal trekken.

Klik hier voor de volledige rubriek.

Deze week is het boek bekroond door de Britse schaakfederatie tot "boek van het jaar".

De redactie van de Schaaksite feliciteert Willy Hendriks hierbij met deze fraaie bekroning.

Hierbij enkele partijen van Willy Hendriks:

Op de movefirstthinklater-website van Willy Hendriks kunt u meer lezen over dit boek.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.