Belangrijke overwinning voor Groninger Combinatie

Met een 6-4 overwinning hebben we de ‘strijd der combinaties’ gewonnen. Een belangrijke overwinning, omdat het in een competitie waarin de verschillen heel klein zijn niet prettig is om met twee nederlagen te beginnen. Na de nipte nederlaag in ronde 1 was het nu dus zaak om te scoren tegen de Kennemer Combinatie. Lang stond het 2-2 en was de uitslag nauwelijks te voorspellen, maar na een lange en spannende wedstrijd werden de matchpunten uiteindelijk binnengesleept.

Hieronder het verslag van Jasper Geurink. Hij geeft zelf al aan dat de staartborden in zijn verslag minder krijgen dan ze verdienen. Dat klopt. Michael Riemens ging recht op de vijandelijke koning af met een stijl van mes en boter. Jorden van Foreest won een kwaliteit en maakte dat bekwaam af, alhoewel hij zijn tegenstander bijna nog een remisekansje gaf. Met een paar nauwkeurige zetten haalde hij zijn eerste meesterklassepuntje binnen. En Erik Hoeksema wist wat hem met wit te doen stond: winnen. Maar plannen en uitvoeren is nog wat anders. Een puike partij van Erik. En dan Bonno Pel. Niets ten na gesproken van de andere helden, maar zijn punt was wel een heel belangrijke. Vanuit een slechte stelling knokt hij keihard terug en zette hij de stelling om in een kansrijke. Na zes spelen uur was het beslissende bordpunt binnen.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.