BSG 2 BEHAALT TWEEDE OVERWINNING

In de tweede ronde van de KNSB competitie heeft BSG2 opnieuw gewonnen. In Hoorn werd het sterker geachte Caissa-Eenhoorn 2 met 4.5-3.5 verslagen, en dat zelfs zonder vaste kracht Tom de Ruiter. Vanuit een gedeelde euforie en niet zonder enig pathos werd besloten deze overwinning op te dragen aan de in het ziekenhuis van een operatie herstellende Tom.

Door een prachtige winst van Coen aan bord 1 kwamen we al snel op voorsprong. Coen revancheerde zich voor zijn verlies in de eerste ronde. Hij had zich gedegen voorbereid en overklaste zijn tegenstander al in de opening. Toen die een subtiele wending over het hoofd zag begon Coen het punt binnen te halen als een ervaren sportvisser een rivierzalm. Het was een partij uit een stuk, een eerste-bord speler waardig.

Door Bert kwamen we op 2-0. Het zag er aanvankelijk niet naar uit. Bert kwam zeer gedrongen te staan in de opening. Hij verdedigde zich echter krachtig en dwong zijn tegenstander veel tijd te investeren in het zoeken naar beslissend voordeel. Dat lukte niet. Integendeel, Berts opponent gaf een pion weg waarna hij vakkundig werd opgerold.

Theo Slisser nam een remise-aanbod aan in een stelling waarin de strijd nog moest beginnen, maar dat was geen onverstandig besluit. In de na-analyse bleek hoe explosief de stelling was voor beide kanten. Met een goede voorsprong in de wedstrijd was het een wijs besluit om geen risico’s te nemen.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.