CE3: Goede 4-4 derde team tegen sterk Boven IJ

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen en de Passage was weer afgeladen, een prima atmosfeer om een lekker middagje te schaken.

Mijn tegenstander(2096) dacht daar blijkbaar anders zover, want met wit wikkelde hij sneller dan het licht af naar een remise toren eindspel.Daarna duurde het tot de hectische tijdnood fase totdat er weer scores gingen vallen.

Allereerst was daar Arjen die een krankzinnige partij speelde, zijn tegenstander had een zeer kansrijk kwaliteitsoffer geplaatst en het koste Arjen zee├źn van tijd om de complicaties te overzien. Na lang zwoegen worstelde hij zich er uit en nam de aanval over met luttele seconden over ging zijn tegenstander pardoes mat!

Daarna tikte Filip het punt binnen 2 lopers en een ruimteoverwicht speelde hij netjes uit. Bij Cor liep het ook gesmeerd zijn tegenstander had om niet onder de voet gelopen te worden een stuk geofferd voor 2 pionnen. Cor bleef kalm en schoof de partij bekwaam uit. (3,5 -0,5)

Degene die dat ook deed was de sterke Cor Croese (2247) tegen onze Hans, een pion bij goede stelling was niet meer te keren.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.