Dordrecht 1 toont ware kracht: 6.5-1.5 overwinning op Souburg

Het was een prachtige dag. Bijna te mooi om te gaan schaken. Zeker als je dan ook nog eens naar het verre Souburg moet. Souburg is een prachtig dorp dat tegen Vlissingen aan ligt. De schaakvereniging daar is eigenaar van een heel klein pand waar ze een heel gezellig clubgebouw van hebben gemaakt. Daar begonnen we om 13:00 uur exact met de tweede ronde van de KNSB competitie. Dirk Pulles ligt te zonnen op een eiland in de oceaan en daarom hadden we Piet gevraagd voor de tweede keer in te vallen. Dat is goed bevallen.

Na de lange autorit en het vroege tijdstip hadden begeleiders Hans en Adri best wel zin in een broodje en wij gingen, terwijl het team de eerste zetten deed, op zoek naar een cafetaria. Na een drie kwartier kwamen we terug bij de speelzaal en daar stond Piet alweer buiten. Hij had 16 zetten gedaan en die waren voor zijn tegenstander genoeg om op te geven (1-0). Een goed begin is het halve werk. Een snel rondje langs de borden leerde dat bijna iedereen van min of meer gelijk tot zeer goed stond. Alleen Melvin was in een voor hem onbekende variant van een opening gekomen en kwam in problemen toen een stuk verloren dreigde te gaan. Analyse met een computer leerde dat het minder erg had behoeven te zijn dan het werd, maar al vroeg op de middag stond Melvin met de rug tegen de muur. Lennard stond heel overwegend en scoorde dan ook al vrij snel het tweede punt. Na een elegante korte rochade ging een stuk verloren en enkele zetten later was het helemaal voorbij (2-0). Rene had langzaam een klein voordeel uitgebouwd tot een groot voordeel en uiteindelijk het punt (3-0). Na ongeveer drie uur spelen stonden we met 3-0 voor en dat speelt toch wel heel soepel.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.