Droefenis in Doetinchem ( 3B: Doetinchem- Staunton 2½- 5½)

Een wedstrijd om snel te vergeten wat mij betreft. Een even verdiende als kansloze 2½-5½ nederlaag was het droevig stemmende resultaat van een middagje ploeteren. Geen moment mochten we hopen op een goede uitslag. Alle nederlagen kwamen eigenlijk regelmatig tot stand, op de remises viel ook niet veel aan te merken en de enige overwinning (van Henny) was ook volkomen terecht.

De oorzaak van de (grote) nederlaag? Je kon het in de vorige wedstrijd tegen gedoodverfde degradatiekandidaat Sneek 2 wel een beetje zien aankomen: een aantal van ons mist op dit moment de vorm. En als dan ook nog Theo ontbreekt met zijn optimistische kijk op het schaakleven…

Snel even een rondje langs de velden.

Marino was druk met andere zaken, vroeg of hij snel remise mocht maken en tegenstander Paul Hummel vond het kennelijk ook wel best.

Henk deed zijn best tegen Hans Polee om er iets van te maken, leek ook wat beter te staan, maar de remisegrens werd nergens overschreden.

Schrijver dezes zag spoken, haalde zijn gambietpion niet tijdig terug en zag hem nooit weerom. Overigens speelde Joop Hummel het zeer degelijk naar winst.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.