Groningen knipt staart KC1

De staart van KC1, beroemd en berucht als puntenmachine in eerdere jaren, moet dit jaar nog laten zien dat ze in de Meesterklasse thuishoort. In een dag die overschaduwd werd door wangedrag van een aantal KC2-ers, wisten de lagere borden van KC1 het niet droog te houden, waardoor Groningen er verdiend met de buit vandoor ging. Dat een aantal partijen ook wat gunstiger kon uitvallen voor ons heb je altijd, maar we hadden de nederlaag uiteindelijk aan ons zelf te danken.

Captain Cook gaf alweer het slechte voorbeeld door de haak aan zichzelf te slaan. De jeugdige opponent trok zich weinig aan van het gestuntel in de opening en dirigeerde zijn stukken naar normale velden. In de afwerking was nog even sprake van jeugdige nonchalance, maar uiteindelijk klopte gewoon alles en kon een soepel puntje aangetekend worden voor Groningen.

De ruilsloper was zichzelf niet en werd hardhandig opgeknoopt door Riemens. Een zeer zeldzame en onkarakteristieke nederlaag voor onze man.

Ook Pochski moest met lede ogen toezien hoe hij door Hoeksema langzaam weggespeeld werd. Hij wist er nog knap een eindspel met ongelijke lopers en toren uit te slepen maar ook dat bleek toch nog kansloos verloren.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.