LSG3: Punten van ver zijn het lekkerst

Hoe de poules dan wel zijn ingedeeld weten we verder ook niet, maar dat dit niet op geografische basis is gebeurd moge duidelijk zijn. Zo zitten we zowel bij Souburg (Zeeland) als bij Eindhoven in de poule, beiden toch niet echt naast de deur. Souburg troffen we gelukkig thuis, maar Eindhoven moesten we zelf met een bezoek vereren. Dat gebeurde gelijk in deze tweede ronde, dan heb je het maar gehad. Iedereen was op tijd bij de molen en vol goede moed gingen we op weg.

De auto van Marcel de Jeu (Marcel, Frans, Thomas en Albert) reed een doelmatig ritje, en bereikte om iets na half een al de speelzaal. De inzittenden van de auto van Marcel Wubben (Marcel, Henk, Jeroen en Adinda) dachten meer aan een wat spannender programma. We werden met een wegafsluiting, omleiding en bijbehorende files geconfronteerd, en omdat we hierdoor niet aan de beoogde kant Eindhoven binnenkwamen, verdwaalden we ook nog vrolijk. Maar goed, als je zo ver hebt gereden wil je ook wel iets van Eindhoven zien, en uiteraard niet beperkt tot slechts één richting. De ringweg werd dus eerst heen en toen terug gereden, en opnieuw heen om koers te zetten naar de speelzaal. Sightseeing is leuk, maar er moest ook nog geschaakt worden tenslotte en het was inmiddels al half twee. Gelukkig hadden onze vriendelijke tegenstanders de klokken niet stipt op tijd aangezet, waardoor de tijdsachterstand maar twintig minuten bedroeg.

Eindhoven is een van de weinige teams met een lagere gemiddelde rating dan wij, dus er moesten voor het mooi wel wat punten meegenomen worden naar Leiden. Marcel de Jeu had dit ter harte genomen en haalde aan bord 7 het punt tegen Philippe Blankert door goed en gedurfd spel, snel op het droge (1-0).

Thomas verloor aan bord 4 helaas van Hans van den Hurk. Voor aanvang van de wedstrijd merkte Thomas tot zijn schrik dat hij eigenlijk ingedeeld stond om te werken. Oeps. Na wat telefoontjes kon Thomas dit gelukkig regelen. Dan hoop je toch dat deze moeite beloond wordt met een punt. Helaas verloor hij een loper. (1-1).Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.